Donsö

Nu är vi på Donsö i Göteborg och det är ju otroligt härligt. Det är som att åka utomlands man kan inte fatt att vi bor i samma land. Hemma är det fullt med snö och här är det i stort sett sommar..hör klipper dom gräs för fullt och blommorna växer. Melvin plockade en bukett med sommarblommor i går när vi var på promenad. När vi kom hit blev vi bjudna på kalas för att Oliva fyllde 9år, roligt att träffa alla släktingar på en gång. I går gjorde vi inte så mycket..var och letade snäckor och lite sånt. I kväll ska vi till Jim min kusin och äta middag.

Krister åker ju till Göteborg i kväll..är väll inte framme föränn vid midnatt så han kommer inte hit ut föränn i morgon eller på fredag..hoppas i morgon men vi får väll se.

Just nu har jag lånat datorn av min kusin Liz annars är vi helt datalösa...känns förfärligt att vara utan..men det får man väll ta igen då vi kommer hem..:)

Äntligen

Då var det dax. I eftermiddag är vi i göteborg och det ska bli såååå skönt. Ungarna håller på att vänta ihjäl sig. Dom har frågat  -ska vi fara snart sen kl 7 i morse. Jag har packat och grejjat det sista nu på morgonen så nu är vi redo att fara. Det ska bli så trevligt!!

Här är en bild från förra gången vi var dit...

image25


Snart semester:)

Äntligen..snart är det dax för oss att fara, i morgon bär det av. Ska bli väldigt härligt att åka till ett ställe där man kan koppla av helt. Det är något spesiellt med Donsö. Där kan man värkligen känna lugnet. Så denna dag har bestått av packande..

image24

I går hade vi premiär grillning och guuuud så gott:)

image22
Jag gjorde även bort att deklarera...hoppas hoppas att det blev rätt, det var ju en hel del vi fick lov att komplitera eftersom vi sålt och köpt fastighet..en betungande uppgift är nu avklarad :)

image23

Glöggpraliner

Vilken utmaning! Inget lätt ord och jag har inget som jag direkt assosierar till de ordet men delar man på det, glögg och praliner så kommer en hel del assosiationer upp.

Så jag börjar med glögg.
Det ordet förnimmar både känslor och minnet.
Känslan av jul, samhörighet med familj och släktingar. Det första är jularna
som vi firat hos svärmor Birgitta i hennes lägenhet på Ålidhem i Umeå. Det var nog bland dom första jularna för Moa så hon kunde nog inte varit mer än 1-2 år, Alla var bjudna det vill säga vi, mina föräldrar och Kristers alla syskon med familj, tror nog inte att så många varit samlade på ett och samma ställe sen dess. Men det första man möttes av när man kom in genom dörren var en kopp med glögg och till hörande tillbehör. Valet fanns mellan starkvinsglögg och vanlig glögg och valet för mig är självklart..givetvis vanlig glögg. Blir lite sugen faktiskt i skrivande stund, vet att jag har en flaska kvar sen jul, kanske skulle dricka lite i kväll:)

image20

Praliner då?
Det är inte alls svårt för det är ett självklart val i min godispåse varje gång. Eftersom jag är en riktig godisoman så blir det en hel del praliner..törs inte tänka på hur mycket det kan vara på ett år. En hel del i alla fall..

image21


Utmaning

Jag och "Tufftjejluktardisel" har tänkt att utmana varandra och skriva om olika ord. Det går till så att vi tar ut ett ord var som vi båda ska skriva om och vi har en vecka på oss. Orden tar vi ut genom att blunda och sätta fingret på ett ord ur valfri skrift. Vi har valfrihet att välja ur den mening där fingret hamnar. Ska bli kul! Har du lust att vara med i vår utmaning så visst går det bra! ( detta är vår egen variant av hällnäsbloggarnas tisdagstema:) )

Denna gång så har vi 2 veckor på oss eftersom jag ska bort. Hennes ord är: Glöggpraliner

Mitt ord är: blyghet (taget ur tidningen Personlig utveckling)

Lycka till..:)

Grattis Pappa!!

I dag fyller min pappa 73 år och vi har varit och grattulerat honom...

image19

Rundvik nostalgi..

Rundvik har funnits en hel del i mina tankar de senaste dagarna. Kanske beror det på vädret, att jag hör att dom krattar gräset där just nu. Eller beror det på arbetet med ungdomarna. Jag saknar verkligen föreningslivet i Rundvik eller rättare sagt styrelsemedlemmarna..där hade man sin plats och det är ju alltid tryggt. Här är måste jag skaffa en ny "plats" i samhället och det känns jobbigt stundvis....men Hällnäs har oxå fina ungdomar..detsamma som Rundvik..

Sen kommer Pontus hit i helgen ..kanske Linda oxå så det blir fullt hus, men kul. Ska ta och göra ett collage på dom oxå nån dag...
Denna dag får representera lite nostalgibilder från Rundvik

image18

Orättvist!!

Sånna här dagar funderar man lite smått varför man flyttade till Hällnäs när dom i Rundvik där vi bodde tidigare håller på och krattar gräsmattorna som mest..fyyyyyyyyyyyyyyyy vad jag blir avundsjuk...Jag vi ha sommar NU!

Nu ska jag iväg på möte med ungdomarna, hoppas det blir bra uppslutning. Jag är så glad för deras skull, att de ska få ett ug snart...hoppas att även föräldrarna ställer upp:) Men det tror jag att dom gör..kan inte tänka mig annt, det är ju för deras barns skull, för att dom ska ha en vettig fritid och hålla sig borta från annat hyss..inga föräldrar vill väll annat än sina barns bästa...


image17

Karl-Johan vår nya son....

Melvin har döpt om sig själv..nu heter han Karl-Johan. Varför det blev de namnet vet jag inte..Kanske är det taget efter svampen ..jag vet inte..

image14

Pizza katastrof!!

Jag och ungarna var in till Vindeln och köpta pizza på norrsken...och den j.....ln glömde vitlöksdressingen på min pizza IGEN..gud vad irriterard jag blir!

Annars har det varit en lugn dag, Krister har dragit in kabel till barnens rum så att de kan se alla viasat kanalerna. Å jag har gjort intstallationen av boxarna. Ungarna är då glada :)

Jag har så konstigt i öronen i dag..är som i en burk känns det som, sen hör jag en gräsklippare hela tiden..mycket skummt..

En bild på Moa får representera denna dag....

image13

Sooool!:)

I går var det stadsresa igen..jag var på stresshanteringsutbildningen och var formligen helt slut efteråt. I torsdags var farbror Kenneth hit och hälsade på och idag har vi varit i stugan och tagit ut nå träd. Men skoterföret var inte det bästa eftersom solen har legat på så det var ganska töigt...

Ett litet collage av de senaste dagarna kan du se här...

image12


Vårtecken

image11

Onsdag

I dag har jag, Moa och Melvin varit till Umeå. Vi gjorde några toppen fynd på Lindex...så biligt skulle det alltid vara:)
3 par jeans och en klänning till barnen gick på 143:- helt otroligt billigt!! 2 av jeansen var suuuuper billiga ett för 9:50 och det andra för 19:50 absolut rätt kurs!

I går kväll hade vi ett lyckat möte med ungdomarna..jag är så glad för deras skull! Det blir att öppna ungdomsgård på it-centrum och det var ett behövligt besked för att ungdomarna har börjat lessna på allt mötande där inget händer. Låter toppen tycker jag..

Nä nu ska jag ta och skjuttsa in Moa på Poff..å jag och Totta ska gå broarna runt medans...

image10

Hoppas det klarnar!!!

Jag hade sett fram i mot att kunna göra en egen design på min blogg.. å jag tänkte det kan väll inte vara så himla svår..MEN... det har jävlats så förbannat.. har försökt att läsa mig till hur man ska göra..största problemet var att jag inte fick in bilderna som jag ville men hittade tillslut en pdf som någorlunda beskrev tillvägagånssättet så jag får nog ta och nöja mig med designen så länge för jag håller just nu på bli toktig på de här..Känner mig väldigt korkad just nu.!! Koppas det klarnar!

image9

Söta små barn!

530224-3

Min nya blogg!

Välkommen till mig nya blogg! Ska bli roligt att testa och se om detta går bättre än den andra jag har..
http://ellan2007.spaces.live.com/ tycker inte att den fungerar så bra. Den kan inte hantera biler så bra och skriva ett blogg inlägg sker i slomotion.. det vill säga, Jag tycker den är SEEEG!!
På den här bloggen kommer jag att skriva om det som rör mitt liv just för tillfället..viktigt eller inte..


image2

RSS 2.0