Nyårsafton..

I veckan har vi varit i stugan och haft mysigt. Bastat, grillat korv och haft det skönt.
I kväll blir det jobb och även i morgon. Hoppas att ni får en trevlig kväll allihop!


Julaftonskväll..

Kvällen firade vi i Lillsandsjön och vi hade tur..tomten hittade igen oss, änn om han hade svårt att hitta rätt dörr, var på väg in i boden, lekstugan..men Moa och Melvin visade honom in.
Melvin hade tänkt att han skulle räkna ut vem som var tomte i år och hade före middagen skrivit upp allas namn på en lapp så han kunde ha koll på vem som skulle försvinna och "köpa tidningen" men han gick bet..när tomten kom var alla som var uppskrivna på listan kvar..kanske var det den riktiga tomten som kom.

Alla var jättenöjda efter kvällens slut, när vi kom hem tillbringade familjen halva natten till att bygga lego som barnen fått..trevligt!
Nu väntar vi bara på att resterande av familjen ska komma..Patrik, Erica, Pontus och Linda..

Ha en trevlig fortsättning alla!!


God Jul på er alla!

Då var det julafton igen, tycker det inte var så länge sen sist. Barnen har ju väntat otroligt på denna dag och det var med spänd förväntan de öppnade den traditionsenliga julklappen på morgonen. Det har varit lite oroliga hur det skulle gå till eftersom alla klappar är körda till mormor där vi ska fira julaftonskvällen. Men som tur var hade tomten lämnat kvar ett par här.
Det som är roligast på julaftonen tycker jag är att se barnens glada miner när de får sina julklappar, så att jag är så otroligt glad att jag får tillbringa den här kvällen med dem och inte på jobbet.

Nu hoppas jag att alla får en trevlig kväll!

God Jul!


Rekord

Moas klass har fingevirkat en hel del de sista månaderna. Nu är de med på svt:s rekordbyrån. Hela 270 meter fingervirkning har det blivit.

I dag jobbar jag delad tur och ska snart iväg på jobbet igen. Där går fortfarande magsjuka så jag hoppas att jag slipper få det igen för man är bara imun i ca: 3 dagar och den tiden har jag ju redan passerat. Mycke handsprit blir det!!

Det får idag bli en bild från Melvins dator. Hittade en söt nalle. Annnars är det mest bilder på Björn Gustavsson och från Ensam mamma söker ( gissar att Moa sparat bilder på hans dator)

Ha det gott alla och hoppas ni får vara friska!


Förbannad

I dag är jag smått förbannad på folk som inte tänker sig för när det gäller smittsamma sjukdommar. Det får sån kedjereaktion och det är så många som blir lidande. Nu missar jag barnens lussefirande. Känns verkligen tråkigt! Nu håller jag bara tummarna för att min familj ska klara sig men det verkar så just nu i alla fall... Det är ju inte långt kvar till jul.

Här är lite kort info om vad man bör tänka på:

Smittvägar

För att inte föra smittan vidare ska man stanna hemma från arbete/skola 1-2 dagar efter att du inte känner av symptom och absolut inte vistas bland folk!

  • Direkt/indirekt kontakt med smittad person. Noroviruset är inte luftburet utan sprids genom till exempel dörrhandtag, toalettsitsar och liknande.
  • Genom mat som hanterats av smittad person.
  • Råa skaldjur eller mat som inte har upphettats tillräckligt.
  • I sällsynta fall genom dricksvatten.

Förebyggande åtgärder

Det går att undvika vinterkräksjukan genom att hålla god hand- och livsmedelshygien. Att tvätta händerna är a och o. Det är speciellt viktigt att tvätta händerna efter toalettbesök och före måltid. Handsprit finns att köpa på apoteket.


Fyyyy

Efter en veckas väntan var det dax natten till fredag. Jag har fått magsjuka, det var väntat för det går på jobbet. Skam att man ska få en karensdag fast man blivit smittad på jobbet. Nu hoppas jag bara att familjen ska klara sig.
I dag känns det bättre, mindre matt och ingen feber, men det blir att hålla sig borta från folk i några dagar till.


Ug i Hällnäs läggs ner...

Vi hade möte i går med föräldrarna till barn och ungdomarna i byn, inbjudan hade gått ut med ungdomarna själva och via sms till ungdomar och föräldrar...Det kom EN förälder. Eftersom det krävs att en vuxen är närvarande hela tiden då det är öppet på ug krävs det att föräldrarna ställer upp. Med den klena uppslutningen av föräldrar kom vi fram till det dystra beslutet att vi är tvungen att lägga ner efter nyår. De ungdomar som kämpat mest för vårt UG var väldigt besviken! och jag med för den delen!

RSS 2.0