Emma, Mias dotter..

Jag har just hört på ljudboken " Emma, Mias dotter" och jag förundras över hur mycket otur en familj kan ha...
Så otroligt stark hon måste vara Mia Eriksson, ett under hur hon klarat av sitt liv..


I torsdags ...

I torsdags gjorde vi palt på jobbet ( Raspeballer) och det var otroligt uppskattat, jätte roligt att se hur glada dom blev!

På fredagen var vi in till Umeå och storhandlade och passade på att hälsa på Totta en sväng och drack kaffe, barnen gosade med hennes två katter..jätte söta! På vägen hem var vi förbi "Skåne Karin" och hämtade nå pärlor som Totta skulle ha, hon är i flyttartagen och barnen fick en hög med jättefina barnböcker så nu har vi läsning i vinter..Toppen snällt!


Världens bästa dagmamma..

Vi hade världens bästa dagmamma då vi bodde i Rundvik, jag kom att tänka på en fin dikt som jag fick av henne en gång för länge sedan..den är så fin..

Att vara dagmamma.
Att var dagmamma är inte alltid så lätt, För alla barnen har olika sätt.
Anpassa tider och dagar skolor och mat. Det fixar en dagmamma ganska snart.


Träta och kiva det hör väll till,
dåliga dagar har vi väll alla.
Men varför på samma gång.


Ett barn som skriker, om någon säger pang eller bu,
En annan som lipar när någon säger kom, lek nu.

Pocka upp, klä på dig, tvätta din mun.
Då är jag tjatig, ska jag hålla tyst en stund?


Men i hjärtat blir man varm när om halsen läggs en arm.
En blöt puss på munnen min. Jag tycker om dig dagmamman min.

Detta uppväger allt eller hur för jag tycker om mina barn och trivs med mitt jobb.Melvin hos dagmamman...för några år sen..


Ledig idag..

I dag är jag ledig, blir det vanliga, städa, tvätta och sånt tråkigt. En promenad har jag hunnit med på morgnen, skönt fastän det regnade..

Hoppas att jag även hinner läsa lite i böckerna jag lånade på bibblan igår, är inne i en läs period just nu och har just läst Peter Robinssons nya bok "Kall som graven" mycket bra, senast läste jag Lisa Marklunds nya bok " En plats i solen" oxå väldigt spännande...nu blir det nog Mark Billinghams "Begravd" som jag ska läsa.. gillar deckare som ni kanske förstår..

Vad ska ni göra idag då?

Marknad i Nordmaling

I går var vi på marknad i Nordmaling. Roligt att träffa gamla bekanta och fd. grannar. På marknade blev inte så mycket köpt, bara lite godis=). Att fara på Falhgrens var väll det roligaste..dom har så himla fina grejor..försökte övertala dem att öppna en filial i Hällnäs..man kan ju alltid hoppas att dom nappade på iden...

Farmor hade husvagnen på campingen ( marknadsområdet) så vi fick oss lite värmande kaffe, efteråt blev det middag hos Linda i hennes nya lägenhet...ett besök till Rundvik hann vi oxå med..så i kväll blir det fisk till middag:)


Snö och slask...

I går kväll när vi såg på tv kände vi hur hela huset skakade till..vi båda tittade ut och funderade vad som hände..en jordbävning skojjade jag..Kunde det vara tåget sa Krister ..nu vet vi i alla fall vad det var och jag hade rätt!! Mer finns att läsa på VK

Jag tror inte att barnen varit så snabbt ut nån morgon.. det var vitt ute när vi vaknade..och Moa och Melvin gjorde en snögubben innan skolbussen kom.

Några biler från eländet..
Tröööött och seeeegSköldkörteln spökar idag...:(

Onsdag

Veckan har hittills varit bara bra, jag har börjat arbetsträna lite mer och det går ganska bra, men det känns att jag ökat på..särkillt kännbart blir det när jag är uppbokad på annat de dagar jag är ledig, som i dag har jag varit på kurs om AD/HD. Det är ju inte så mycket nytt änn så länge med det kanske kommer..
Å i kväll är det föräldra möte..jag och Krister går på halva var..jag har ju redan hört de om ombyggnationen  på hem och skola mötet så jag tycker jag klarar mig..

Jag testade att jobba på en annan avdelning på jobbet igår och det var väldigt väldigt trevligt!! Kul att se hur det är på andra ställen..

I söndags var vi och fotade en myrstack för att skicka in bilder till en tävling..det gäller att vara högst..jag tror inte att vi vinner, våran är ca 160 hög..hade det varit omkrets så kanske vi hade en chans för den var 8,5 meter i omkrest..Melvin hade även turen att få en present då Moa fyllde år. Det blev ett par häftiga pulsvärmare som mormor tillverkat.


Moa 10år! =)


Moas födelsedagskalas

Moa har haft födelsdagskalas på UG idag. Jag tillbringade förmiddagen med att göra alla möjliga äckliga hopkok till kalasets lekar..blev väldigt roligt. Hade gruvat mig lite inför kalaset. det brukar ju gå ganska hett till med jag gruvade mig helt i onödan...det blev ett otroligt lyckat kalas..jag är kanon nöjd och Moa med..vilka otroligt snälla klasskompisar hon har!!!..
Lite äckliga lekar han vi oxå med..=)Jätte skojjj!!!

I morgon fyller Moa 10år så då fortsätter vi att fira!!

En ny bloggare...

Jag gav förslaget till Melvins föredetta dagmamma i Rundvik att hon skulle börja blogga och hon tog mig på orden. Ni måste bara kolla in vilken fantastisk trädgård hon har!

Annars har det varit en ganska bra vecka hittills..jag har börjat arbetsträna och det går rätt så bra. Men dagsformen är från dag till dag men jag hoppas det ska stabilisera sig snart. På fritiden är det ganska fullt upp just nu. Det är möten hit och dit, UG, ved, kalas och födelsedagar och en massa annat...lite fullt upp har jag...Lilla Moa snart 10 år ( Fotot är taget oktober 2005)

Lugn helg..

Helgen har varit bra, på lördagen var vi på kanelbullensdag som samhällsnämnden ordnat så fint här i Hällnäs. Vi hade även öppet UG en stund under dagen, väldigt välbesökt av både barn och ungdomar! Men det var ont om föräldrar som tittade in:( inte för att vi hade anonserat att vi skulle ha öppet men jag hade hoppats på att några föräldrar skulle titta förbi då dom lix var och åt en bulle.
Vi har lite ont om föräldra engagemang på ug nu, eftersom det behövs en vuxen varje gång det är öppet. Skulle alla föräldrar ställa upp och vara där så skulle det bli knappt en gång i månaden om ens det som man behöver vara där. Nu är det i stort sett så att de varvas mellan några stycken bara och det håller inte i längden. Jag hoppas verkligen det blir ändring på det eftersom det är välbesökt när vi har öppet 20-25 st varje kväll.

Här är ett par bilder från helgen..


RSS 2.0