Skratt..;)

I dag har jag mest suttit framför datorn och skrattat. Har testat olika frisyrer och sånt. På en  sida som lizaloop tipsde om kunde man göra en yearbook . Fruktansvärt skojjigt..

   

                              1964                                                            1978

 

                         1988                                                                        1994

Har även testat lite kändisfrisyrer..

Tror att det blir denna färg jag testar nästa gång:)Tycker jag blev lite lik en kändis på denna bild..eller vad tycker ni? Vem?Testa ni oxå..så får jag skratta åt er oxå...

Senaste tiden...


Krister har fyllt år..Melvin gjorde tårta..

  

Roligast (godast) är det när tårtan är klar..tycker Melle


Sen har vi haft storrensning i ett stort föråd..vi hittade en mössa sen jag var liten..Den var tvungen att provas:)
Melvin har börjat innebandyträning under veckan...på vägen dit sa han..mamma drömmer jag..
Han tyckte det var så himla spännande.. Å han tyckte det var kul oxå..hoppas det håller i sig. Men förhoppningsvis så ligger det i blodet..både Linda och Pontus är ju duktiga innebandyspelare..
Melvin och Moa bakade maränger här en dag i veckan oxå...särskillt roligt var det ju att vända skålen upp och ner så klart:)

Sen har vi i familjen äntligen fått träffa Gruffalon..en välomtalad sagofigur...Melvin har pratat mycket om honom sedan hans dagmamma från Rundvik läste boken för några år sedan..
En bok jag kan rekomendera:)

Till sist några bilder från denna dag....


Jordgubbar hittade vi i jordgubbslandet hos mormor i dag...


Otroligt vackra färger i naturen nu.......

KöketLika tapeter som jag hadde på mitt rum när jag var liten..fast de var röda..
Bordet köpte jag så praktiskt av Lizaloop..helt perftekt!
Det är inte till hundra färdigt änn..några fler handtag på luckorna ska dit, sen måste jag klösa bort kakeldekoren!
och skaffa en kökslampa..

Tv-rummet(Förebilderna är sedan tidigare ägare av huset)

Sovrummet(förebilderna är sedan den tidigare ägaren bodde i huset)

En snabb uppdatering...

Har inte varit så aktiv på att skriva..men det ska väll bli bättre (nu lever jag i allafall:) Här kommer en snabb uppdatering från de senaste veckorna...har renoverat lite oxå..kommer bilder på det sen..


Utbrändhet kan vara sköldkörtelsjukdom..

Ur expressen 2008-07-24 :

"Utbrändhet ofta sköldkörtelfel"

Många kroniskt trötta, utbrända, kan lida av kronisk sköldkörtelinflammation.

- Det är något som ofta missas inom primärvården, säger medicinläkaren och sköldkörtelforskaren Bo Wikland till TT.

Den 69-årige Bo Wikland, som är verksam i Stockholm, har forskat i ämnet i drygt tio år. I en studie som han och två cytologer gjort deltog 200 patienter som varit sjukskrivna mer än ett år för kronisk trötthet. De undersöktes med vanliga blodprover samt finnålspunktion av sköldkörteln (vävnadsprover togs). Av gruppen, som till största del utgjordes av kvinnor, hade 40 procent en kronisk inflammation i sin sköldkörtel.

"Rätt övertygade"

- Vi är rätt övertygade om att många personer som lider av kronisk trötthet i grund och botten har en sköldkörtelåkomma, säger Bo Wikland.

Gunilla Grönvall från Stockholm led i många år av sin odiagnostiserade hälsoproblem. Under sex års tid sökte hon vård vid många tillfällen utan resultat. Överallt diagnostiserades hennes sköldkörtel som frisk. Lösningen kom när hon kom i kontakt med Bo Wikland och en finnålspunktion gjordes. Därefter behandlades hon med sköldkörtelmedicin och efter ett år var hon helt frisk.

Trögt för nya rön

Trots att Bo Wiklands studie publicerades redan 2001 i medicintidskriften The Lancet har hans rön inte slagit igenom inom svensk sjukvård.

- I Sverige verkar det som att om en läkare kommer med nya rön som inte står i skolboken så är det kalla handen. Det är ju inte klokt att man själv ska behöva leta reda på en läkare som förstår ens situation, säger Gunilla Grönvall.

"Logiskt"

Mycket i kroppen är beroende av sköldkörteln och mest beroende är hjärnan. Vanliga symptom på sköldkörtelåkommor är ständig trötthet, depressioner, migrän, problem med magen med mera.

Alexander Perski, docent och stressforskare vid Stressmottagningen på Karolinska institutet i Stockholm, menar att det är logiskt att sköldkörteln kan vara en del av kronisk trötthet.

- Vi har själva inte gjort några sköldkörtelprover på mottagningen men vi har noterat att många patienter som kommer till oss har problem med sin sköldkörtel.

Brist på cytologer

En förklaring till att så få finnålspunktioner görs är bristen på cytologer. Provtagningarna kräver också att cytologen har lång erfarenhet eftersom proverna är svåra att ta.

- Man skulle önska att finnålscytologin blev mer allmän. Vår erfarenhet är att med hjälp av den här fördjupade diagnostiken kan många oupptäckta fall diagnostiseras, säger Bo Wikland.


Om ni känner er träffad och får ta prover så be att få provsvaren, många fall nonchaleras och det kan vara bra att hålla koll på provsvaren själv. Det har jag surt fått erfara...varit sjukskriven nu snart ett år för utbrändhet när det i själva verket var hypothyreos...det är nästan så man blir förbannad...men just nu är jag mest lycklig över att jag äntligen fått hjälp...
Vill ni läsa mer kan jag rekomendera http://blogg.expressen.se/skoldpaddor/  sen finns det ett nystartat forum

RSS 2.0