Personlighetstest - MBTI

Förra vecka gjorde jag ett persolighetstest som heter Myers-Briggs Type Indicator, som bygger på den schweiziske psykiatern C G Jungs teori om psykologiska typer, är ett av världens mest använda personlighetsinventorium med över 60 års forskning i grunden. MBTI är i första hand ett instrument för självkännedom och personlig utveckling. Det visar hur skillnader mellan människor kan tas tillvara och användas på ett konstruktivt sätt. Kunskap om egna och andras preferenser leder till ökad förståelse både för sig själv och andra.

Min profil blev ISTJ

Den plikttrogne (ISTJ)

Den plikttrogne är systematisk, noggrann och ovanligt ansvarstagande. Utåt sett har de bägge fötterna stadigt på jorden och arbetar mycket hårt. Tålmodigt ser de till att detaljerna blir rätt. Detta är den av alla personlighetstyper som inte har något emot rutinarbete och kan till och med njuta av sin ovanliga förmåga att absorbera och hantera stora mängder fakta!

Sällan får omständigheterna Den plikttrogne ur balans - de är oerhört stabila som personer. De kan i de allra flesta fall lita på sin erfarenhet som de byggt upp genom livet. Om de arbetar som chefer har de en förmåga att hantera förändring lugnt och metodiskt. De trivs bäst med när saker uttrycks tydligt och enkelt och har svårt att ta personer som har ett mer intuitivt och drömmande förhållningssätt till tillvaron riktigt på allvar. Deras djupa förmåga att ta in sinnesintryck kan ibland ta sig uttryck (ofta till omgivningens förvåning) i väldigt okonventionella och träffsäkra iakttagelser om situationer. Den plikttrogne tenderar att konsekvent underskatta sig själv och riskerar att bli utnyttjad utan en uppskattning motsvarande prestationen.Detta är bara en liten del av det man kunde utläsa av testet...så nu vet ni vad jag är för person:)

Här kan du själv få veta vilken typ av person du är genom att analysera en text som du skrivit...vet ej om det fungerar...alla texter som jag fick blev vårdande...kankse blir det så på alla...vad vet jag..kan ju vara kul att testa i alla fall..tala gära om vad ni fick när ni testade..:)

Testa att analysera en blogg här! 

Hela barn skaran:)

Här är alla barn i Familjen skott samlade...

image31

Mamma = Morsdag

Mammornas dag

Något man kanske inte tänker på när man firar denna dag är hur det hela började, men här kommer en kort förklaring till det.

Morsdagsfirandet i Sverigen började 1919, Det var en kvinna vid namn Cecilia Bååth-Holmberg som instiftade dagen. För att veta hur dagen skulle firas delades ett häfte ut  1920 med följande punkter.

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushålls-
arbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska
.
5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar.
6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt
gjorts och tillhandahållas för mors dag.


Någon sång har det inte blivit idag men ett grattis på morsdag har jag fått från både man och barn med en stor bukett rosor och hemmagjorda morsdagskort frång barnen och visst värmer det! Särskillt av frånvarande barn som det står under punkt 6.  

Marschdisciplin

Ordet i sig har för mig ingen betydelse därför skriver jag det som jag först kom att tänka på. Eftersom jag just nu är inne i en period där jag försöker dra ner på sötsaker så var det första jag tänkte på min dåliga disciplin när det gäller sötsaker och särskillt choklad som är min absoluta favorit. Mars är ju en förträffligt god chokladbit :)image28

Totta..mitt ord till dig..

Hej Totta!
Här kommer veckans ord. Inte lika svårt som ditt ( tycker jag i alla fall). Det är taget ur aftonbladets tv-tidning.
Ordet är: mamma

Känns som jag kommer att få en svår nöt att knäcka denna vecka. Marschdisciplin är ett väldigt svårt ord för mig i alla fall...

Lycka till..

Göteborgsresan..

image27

Blyghet

Tänkte först att detta blir nog lätt att skriva om eftersom jag alltid sett mig själv som blyg men vid närmare eftertake så tror jag inte att jag är så blyg längre, kanske har det vuxit bort, kanske har det försvunnit av andra orsaker.
Några talande ordspråk om blyghet kommer här..

* Den som vill plocka rosen får inte bli rädd för taggarna.

* Ingen rodnar i mörker.

* Jag kan göra precis vad du vill att jag ska göra, så länge jag inte behöver tala.

* Tystlåtna kan bli utom sig inom sig.

* För att bli av med din blyghet måste du bli så engagerad i något att du glömmer att vara rädd


Ganska sanna ordspråk tycker jag som en gång var blyg....

Göteborg

Nu har vi varit i Göteborg i två dagar. I går var vi på Liseberg och barnen var lyrisk. Mest imponerad blev jag när Moa och Melvin åkte Balder..som är en enorm skräckupplevelse tycker jag. Men Krister och Eson skulle åka så dom hakade på.

Vi har haft toppen väder båda dagarna och i dag har vi varit och tittat på ostindienfararen..en låååång promenad blev det. Sen har vi grillat här ute på gården till middag..Smaskens! Moa var därimot inte så matglad hon hade så ont i magen..åt i allafall lite men det kom upp igen på två av Esons mattor så han fick i alla fall mattorna tvättade.
Hoppas bara inte att det är magsjuka hon fått, vore ju inte alltför trevligt! I morgon ska vi gå på några leksaksaffärer och titta, ungarna har tjatat när dom sett att det finns toys ar us och br leksaker, det finns ju inte hemma.

Hoppas ni har det gott där hemma..

RSS 2.0